De beste tips van een local!

Opnieuw protesten in Barcelona

Toegevoegd op in Wonen
Inhoudsopgave

Tienduizenden woedende 'indignados' (oftewel 'de verontwaardigden') schreeuwen tegen de sociale bezuinigingen en tegen Felip Puig tijdens een nieuwe protestmars vandaag in Barcelona. Zoals in de rest van Spanje, deelnemers aan de protestmarsen schreeuwen om een algemene staking in een feestelijke en vreedzame sfeer.

Volgens de cijfers van de Departament d'Interior waren 50.000 deelnemers aan de mars in Barcelona, terwijl de Gemeente geeft 75.000 als cijfer en de organisatoren 275.000. De cijfers verschillen, maar wat wel duidelijk is is dat tienduizenden mensen hebben zondagmiddag afgesproken in de straten van het centrum van Barcelona. De mars ging van Plaça de Catalunya naar Pla de Palau, via Via Laietana en Avinguda Marquès de l'Argentera.

Met de slogan "De straat is van ons, wij gaan niet betalen voor uw crisis", riep de mars om een nieuwe politieke, economische en sociale ontwikkeling. De 'indignados' schreeuwen vooral tegen Felip Puig en dragen spandoeken tegen de bezuinigingen.

Een van de meest herhaalde nummers heeft gepleit voor het aftreden van minister van Binnenlandse Zaken, Felip Puig, en in mindere mate, tegen de President van de Generalitat, Artur Mas.

De mars werd gesteund door veel jongeren maar ook door mensen van alle leeftijden, inclusief ouderen en kinderen. De protest werd uitgevoerd in een vreedzame wijze en er waren momenten van spanning alleen bij de ingang van de Ciutadella, waar het Parlament zich bevindt.

19J protest ook in andere Spaanse steden en op Twitter te volgen

In Tarragona, Lleida en Girona hebben ook boze demonstraties plaatsgevonden. Bij het Spaanse parlement in Madrid zijn er ook duizenden mensen bijeen gekomen voor nieuwe protesten. Het protest tegen de recessie in Spanje begon echter al op 15 mei. De beweging wordt daarom ook wel 15M genoemd.

Je kan op dit moment de protest op Twitter volgen met de volgende hashtags: #19jmani #19J en speciaal voor Barcelona #bcnesmou

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave